Zayn Malik: de eerste single

Een week geleden was het zover: Zayn Malik lanceerde zijn solo- carrière.
Voor iemand die bij het verlaten van zijn oude band One Direction zei dat hij graag een ‘normale 22-jarige’  wilde zijn misschien niet de meest logische stap. Maar het resultaat mocht er zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=C_3d6GntKbk

Het nummer, de seks
Wat bij het begin van het nummer meteen duidelijk is:  Zayn houdt niet van lange intro’s. Hij begint meteen met zingen en pakt hiermee meteen je aandacht. Wat ook je aandacht pakt trouwens is deze random vrouw met een bloem tussen haar benen.Wat hier precies de betekenis van is, is mij nog onduidelijk, maar ik gok zomaar dat deze er niet is. Onder het mom van ‘sex sells’ is namelijk alles geoorloofd bij Zayn.
Zo was op de foto bij zijn Instagram waar hij de single aankondigde halfnaakt, bekt hij er op los met Gigi Hadid in de clip en is er dus deze naakte vrouw. Hoe het klinkt
Voor een vernieuwend geluid moet je overigens niet bij Zayn zijn. Hij zei na zijn vertrekt dat het ‘nu eens tijd was om echte muziek te gaan maken’, persoonlijk had ik dan wel iets extravaganter verwacht dan het mainstream geluid dat hij nu ten gehore brengt. Maar goed, het nummer blijft wel in je hoofd zitten, en dat is uiteindelijk wat voor de meeste tienermeisjes telt, is het niet?

Echt zo verschillend?
Wat ik me trouwens echt afvraag bij het luisteren van dit nummer is het volgende: ergens in de afgelopen maanden zei Zayn opeens dat hij er vooral van baalde dat zijn stijl en ideeën voor nummers van 1D niet passend of goed genoeg werden gevonden door de producers van de muziek van One Direction. Mij lijkt ‘Pillowtalk’ dus nou niet echt een extreem andere richting.
Als het management van One Direction en Zayn hier nu open met elkaar over in gesprek waren gegaan, dan had dit nummer uiteindelijk toch prima op een nieuw album van 1D gekund? Bij Drag me Down leunden de jongens al een beetje de elektronische kant op, en ik had dit een niet meer dan logische voortzetting hiervan gevonden.

Mega-hit
Al met al is ‘Pillowtalk’ het denk ik een mega-hit. Dit vonden andere luisteraars ook, het nummer kwam in 60 landen op nummer 1 binnen op ITunes.  

De Solocarrière
bij de solocarrière van Zayn heb ik nog wel een paar vraagtekens staan. Zo vraag ik mij af hoe hij van plan is een optreden interessant te maken. Want op het podium is hij niet bewegelijk, hij kan niet dansen ( toen hij dit bij de X- factor moest barste hij in huilen uit), dus hoe gaat hij een groot podium dan vullen?
Een oplossing zouden bijvoorbeeld danseressen zijn die om hem heen dansen, maar na een paar nummers zou ik dit ook wel hebben gezien.
Ik ben benieuwd hoe Zayn en zijn management van plan zijn dit op te lossen. Ik neem namelijk wel aan dat zijn label wel graag ziet dat Zayn met ‘Mind of Mine’ ( de naam van het nieuwe album) op tournee gaat. Hiermee wordt namelijk tegenwoordig verreweg het meeste geld mee verdiend in de muziek business. 

Reacties

Populaire posts