Wie te volgen: Casey Neistat, s ’werelds beste vlogger.


Vergeet Enzo Knol en alle andere vloggers op YouTube. Er is er maar één die jou onverdeelde aandacht verdiend. Zijn naam is Casey Neistat.
Deze 35- jarige vlogger is het beste wat YouTube te bieden heeft op het gebied van vloggers. Hier zijn verschillende redenen voor:

Het camerawerk.
Mr. Neistat is van origine een professioneel filmmaker. Hij maakte reclames voor onder andere Nike en Mercedes- Benz. Ook produceerde hij verschillende korte films en sieren verschillende viral video’s zijn resumé.

Zijn grote doorbraak kwam in 2006, toen HBO een 8- delige televisieserie voor 2,6 miljoen van hem en zijn broer kocht. Hierna had hij het naar eigen zeggen ‘gemaakt’Dat hij verstand heeft van hoe je iets in beeld brengt, kun je goed merken in zijn vlogs. De immer verrassende manieren van filmen maken de vlogs interessant en afwisselend. Ook is hij constant op zoek naar nieuwe manieren om te filmen. Zo experimenteert hij de laatste tijd veel met een drone. Dit levert hele coole beelden op als hij op hoge snelheid op zijn elektrische longboard door een straat raast.  

De manier van vertellen
Elke week houdt hij een Q&A, en soms resulteert een vraag in een langere uiteenzetting van zijn visie op een bepaald onderwerp. Hij maakt zijn verhaal inzichtelijk door er dingen bij te tekenen of door bepaalde dingen van papier te knippen en te plakken. Dit brengt zijn verhaal altijd erg goed over, en je begrijpt hierdoor beter wat hij bedoeld.

Onderwerpen die vaak aan bod komen hebben meestal betrekking tot werk, carriére, liefde, of een ander onderwerp in die richting. 

De meeste vloggers beginnen hun vlog bij het moment dat ze opstaan, en laten soms de meest oninteressante delen van hun dag zien.

Neistat heeft hier absoluut geen behoefte aan. Bij hem zijn de 8 minuten die zijn filmpje gemiddeld duren, gevuld met schitterende ‘timelapses’ of de leukste momenten uit zijn dag.

De drang om te vermelden wat hij eet als hij ontbijt heeft hij absoluut niet. Dit vind ik verfrissend, en houdt het zijn vlogs interessant.

Het hippe
De nieuwste snufjes op het gebied van techniek worden door de producerende multinationals altijd naar Mr. Neistat gestuurd. Gratis reclame van een bepaald product als het hem bevalt voor een vast publiek van 1.000.000 kijkers is natuurlijk ook wel de moeite waard voor bedrijven.

Soms worden deze gadgets een vast onderdeel van zijn leven. Zo was het boosted board  een doorslaand succes, en krijgt dit board in elke vlog minstens 15 seconden aandacht. En dat dan elke dag. Bij boosted klappen ze in hun handen van plezier, zij krijgen al een jaar lang gratis reclame van Casey
.
Ook de drone die hij recentelijk kreeg gebruikt hij nu heel erg vaak. De twee drones die hij eerder had liet hij eigenlijk elke keer dat hij er mee vloog nogal hard crashen, maar met dit nieuwe exemplaar heeft hij de schade tot nu toe zeer goed kunnen beperken.

Domestic life
Casey is niet de enige die vaak in beeld is tijdens zijn vlog.

Hij heeft een vrouw, Candice, waarmee hij in 2013 is getrouwd. Ze hebben samen een ontzettend schattige baby, Francine. Het is erg leuk om haar zien op te groeien, en het is weer eens wat anders dan Casey die snoep in zijn mond propt.


                                                     


Er is in de comments altijd veel kritiek op Candice, omdat ze nooit zou lachen. Nu moet ik toegeven dat deze kijkers zeker een punt hebben, maar wat wil je als je én een carrière hebt, een dochter van 1,5, en Casey Neistat als man. Dan is het ook best begrijpelijk dat je af en toe niet meer de fut hebt om je leukste gezicht de camera in te gooien. 

Verder is er nog zijn zoon, Owen, uit een eerdere relatie. Hij werd geboren toen Casey 15 was. Hij en Owen hebben een goede, en ook heel bijzondere band. Ze hebben samen veel gereisd, en de reden dat Casey reclames via google in zijn vlog liet zetten, was om zijn college te kunnen betalen.

Beme

Naast zijn dagelijks vlog heeft Casey ook nog een techcompany. Het heet Beme, en is een soort van Snapchat, alleen film je door de telefoon tegen je borst te houden, en word het filmpje dat je maakt meteen met al je volgers gedeeld.

Hij heeft dit bedrijf samen met Matt Hackett, die vroeger voor Tumbler werkte. Bij de lancering kreeg Beme erg veel media- aandacht, maar het is eigenlijk nog steeds in ontwikkeling. Zo is er bijvoorbeeld nog geen android versie.


Het sociale leven

Casey zegt zelf antisocial te zijn, maar heeft wel erg veel coole vrienden. Zo is hij onder andere bevriend met internationaal topmodel Karlie Kloss, die hij ook helpt met haar YouTubekanaal. Ook is hij goed bevriend met de presentatoren van het MTV programma Catfish, Nev Schulman en Max Josheph

Het kanaal

Op zijn kanaal post hij elke dag een vlog. Deze duurt gemiddeld acht minuten. Verder plaatst hij af en toe een video die hij in samenwerking met ander YT'ers. Onder andere deze waarin hij door de straten van New York snowboard: 

Dus concluderend, zoek je een vlog die; interessant is, een goed tempo heeft, niet eenzijdig is, en elke dag wordt geüpload? Dan zit je bij Casey Neistat goed. 

Bekijk hier Casey's kanaal !


Door Elias Marseille 

Reacties

Populaire posts