Live verslag Clinton vs Trump


Op Hofstra University vindt op dit moment de spannendste wedstrijd die er mogelijk is plaats.
Het eerste debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Live verslag vind je hier.

Het debat begint met de opening statements

3:09 Het was de grote vraag wat voor Donald Trump we vanavond zouden zien. We hebben de presidentiƫle variant. Geen geschreeuw, zelfs hier en daar iets wat op nuance lijkt.

3:11 Trump begint meteen over werk en banen. Voor de rest in zijn openingsspeech geen andere onderwerpen die hij nu het noemen waard vind.

Nu begint het deel waar het echte debat begint

3:11 Trumped up, trickled down is de uitspraak die Clinton net gebruikte. Een slagzin om aan te geven wat Trump zou betekenen voor de Amerikaanse economie.

3:14 Ze zijn poeslief. is it okay if i call you secretary? - Donald Trump. Clinton knikt vriendelijk.

3:14 Trump praat door Lester Hold, de moderator door om zijn punt te maken.

3:17 Clinton vergelijkt de plannen voor de economie.
Haar rekensom is:
Trump presidentschap: - 3.500.000 banen
Clinton presidentsschap: +10.000.000 banen

3:20 Trump vraagt aan Clinton waarom ze nu pas ( na de 30 jaar die ze al actief is) nadenkt over oplossingen voor de economie in Amerika. Clinton antwoord onder andere met het argument dat in de jaren '90, waarin iedereen meer inkomen kreeg haar man aan de macht is, en het dus ook voor een deel aan haar te danken is.

3:21 Trump pint Clinton vast op het goedkeuren van Bill Clinton van NAFTA. Trump blijft door Clinton heen schreeuwen. Clinton maakt een grapje over de eigen realiteit. waarin Trump zou leven.

3:24 Trump begint over het beleid dat beiden zouden voeren. Volgens Trump zou Clinton meer regulations toevoegen, en hij meer Tax cuts voor bedrijven

3:26 Freestyle over ISIS nu !!!! dit gaat harddd. 'Jij hebt een slecht plan, nee jou plan is slecht'

3:27 Lester Hold herstelt de orde

3:27 Trump mag twee minuten over zijn economieplan vertellen. Of althans wat er nu mis is. Het aat tot nu toe heel weinig over Trump's plannen, maar meer over wat anderen fout doen.

3:34 De advocaten van Trump raden hem af om zijn belastingegevens vrij te geven. Maar hij gaat het toch doen. geeft te denken waarom zijn advocaten dat zeggen

Trump zegt: als zei haar E-mails vrijgeeft, dan geef ik mijn belastinggegevens vrij.
Het publiek zou stil moeten zijn, maar de helft die dit een goed voorstel vind laat zich horen.

3:41 Sterk moment Clinton. Over de mensen die Trump afgezet heeft toen ze voor hem werkten, en over zijn belachelijke voorstel om de nationale schuld minder te maken door daar over te onderhandelen.

3:55 Onderwerp is nu rassenscheiding en de veiligheid van de minderheden in het land. Ze zijn op sommige punten het met elkaar eens, maar Stop and Frisk, een systeem dat onrechtmatig bevonden is door een rechter, is een punt van discussie. Trump is voor, Clinton tegen. Clinton is trouwens heel sterk op dit punt, je krijgt echt het idee dat zij vertrouwd is met dit onderwerp, en dat Trump maar gewoon een beetje napraat wat Clinton zo'n beetje zegt

3:59 Trump: I was all over the country, and you decided to stay home, wich is okay ( gelach)
Clinton: I think you just critizing for practicing for this debate, for the presidency, and i think that that is a good thing. ( applaus en gelach).

Sterk moment van Trump is omgevormd in een sterk moment voor Clinton. Heel sterk van Clinton

4:05 Birther issue. Dat is de kwestie of Obama wel in Amerika is geboren. Trump was een van de verspreiders van deze theorie en werd er heel bekend mee. Clinton maakt een sterk punt over dat het racistisch is, maar het komt niet helemaal aan.

Securing America is het volgende onderwerp

4:11 Over de DNC hack ( de servers van de Democratische partij werden gehackt, en daar bleek onder andere uit mailwisseling die vrij kwam dat het bestuur van de partij samenspande tegen Bernie Sanders, de grootste concurrent van Clinton in de voorverkiezingen). Trump maakt een heel sterk punt over het samenspannen van de DNC tegen Bernie Sanders ( grootste tegenstander van Clinton in de primaries). Clinton's antwoord ben ik alweer vergetem , niet het noemen waard

Verder over ISIS.

Dit zou een sterk punt kunnen zijn voor Clinton, omdat Trump hier geen goed en duidelijk plan voor heeft


4:15 Clinton: Trump supported the invasion of Irak. Trump: WRONG, WRONG

Niet de meest volwassen reactie van Donald Trump.

4:19 Trump komt niet heel veel verder dan We have to knock te hell out of ISIS. 

4:20 TRUMP: I did not support in Irak

Grote discussie tussen Trump en Hold. Hold zegt dat het duidelijk blijkt uit vroegere interviews dat Trump de oorlog wel steunde. Trump zegt van niet.

4:21 Op vraag van Hold aan Trump waarom zijn beoordelingsvermogen beter is dan dat van Clinotn, geeft hij als antwoord: Dat is het gewoon. Hoe komt hij op de gedachte dat dit een legitiem antwoord is? Dit slaat echt helemaal nergens op.

Ook zegt Trump dat hij een veel beter temprament heeft. Wat dat dan precies inhoudt, blijft zoals zo'n beetje alles bij Trump, onduidelijk.

we gaan naar het laatste segment

Het gaat over de nucleaire kracht van Amerika. Beide kandidaten zijn het er over eens dat Amerika een sterke kracht moet blijven op nucleair gebied.

4:35 Trump valt Clinton aan op haar Stamina. Maar Clinton komt hard uit de hoek, en valt terug op haar ervaring. Trump noemt het daarna slechte ervaring, dat vinden zijn supporters dan weer een goed punt.

4:36 Clinton basht Trump over een schoonheidswedstrijd kandidate die latino is en die hij beledigde. 'you called here a housewife, but she has an name Donald, and you bet she is gonna vote this November' Een heel sterk punt.

3:37 Trump maakt een punt over de advertenties die de Clinton campagne op TV uitzend over hem. Hij zegt dat hij zelf ook allemaal smerige dingen over Clinton en haar familie had kunnen zeggen, maar dat hij het niet nodig vond. Clinton, volgens hem wel. Ze gaf honderden miljoenen uit aan advertenties.

4:37 De laatste vraag van het deabt is of ze hun verlies zouden nemen als ze zouden verliezen.

Clinton zegt dat ze de democratie steunt.

Trump dat hij: I want to make America great again, and i would accept the outcome.


Dat was het debat, en hiermee is ook mijn live verslaggeving afgelopen.

In een volgende blog kun je lezen wat ik er van vond.

Elias MarseilleReacties

Populaire posts