Ted Cruz is gek geworden


Gisteravond sprak Ted Cruz zijn steun uit aan Donald Trump. Als de Amerikanen komende November stemmen, stemt Cruz op Trump. Dit is opvallend, omdat Cruz eerder nog weigerde om Trump te steunen tijdens de partijconventie. 

Ik snap hier echt geen bal van. Ten eerste vind ik beide mannen de belichaming van alles wat er mis is met de mensheid, en dan met name het deel dat in het bezit is van jongeheer. Maar wat is dit voor moraalloos gedrag?

Ik had de hoop dat, voet bij stuk zou houden en achter zijn idealen zou blijven staan. Hij zou gewoon koppig zijn steun aan Trump niet uitspreken omdat ze té veel van mening verschillen.
Wat dus zou betekenen dat er een hoop Republikeinen zijn voorbeeld zouden volgen en een stem op bijvoorbeeld Gary Johnson zouden gaan overwegen. Dat zou voordelig zijn voor Hillary, omdat Johnson dan wel een Republikein mag zijn, maar hij en zijn libertarische partij geen kans maken op genoeg stemmen voor het presidentschap.

Maar nee hoor. Cruz krijgt het voor elkaar om 6 weken voor de verkiezing de ruim 7.000.000 stemmers die op hem stemden in de voorverkiezingen in feite te vragen een stem op Trump te overwegen.

Wat heeft Trump hem precies geboden? Het kan niet zo zijn dat Cruz uit het niets bedacht dat hij Trump toch wel een toffe peer vond. Want laten we vooral niet vergeten dat het er in de voorverkiezingen af en toe ontzettend smerig spel gespeeld werd tussen deze twee.

Zo beledigde Trump de vrouw van Cruz door kleinerende opmerkingen te maken over haar uiterlijk. En ook de vader van Cruz moest het ontgelden. Hij werd door de grote geblondeerde gek gekoppeld aan de moordenaar van President Kennedy.

Nee, hij moet iets aangeboden hebben gekregen wat hem van zijn rotsvaste mening liet veranderen. En er moet veel macht en aanzien aan zo'n aanbod hangen om Cruz zo ver te krijgen.

Cruz verloor na de conventie waar hij veel aandacht kreeg zijn relevantie. Zijn rol leek uitgespeeld, en hij verdween van het toneel. Maar ik denk dat hij die relevantie terug wilde. Zijn ego zou er groot genoeg voor zijn. En toen rook Trump waarschijnlijk zijn kans. Hij bood Cruz relevantie, een plaats in de spotlight naast hem. Of hij alleen even al zijn standpunten wilde laten varen. Cruz zei ja.

Daarom vrees ik dat als Trump wint, we niet één, maar twee idioten in de hoogste regionen van de Amerikaanse regering krijgen.

Elias Marseille


Reacties

Populaire posts