Live verslag 2e debat Clinton- Trumpde verkiezing kan vanavond beslist worden. Vanavond vind het tweede presidentiële debat plaats.


2:46
Vrijdag poste de Washington Post een video waarin Donald Trump opschept over de dingen die hij kan doen met vrouwen omdat hij beroemd is. Een zin die uit de mond van Trump komt: I grab them by the pussy. Zo vertelt hij trots aan Billy Bush. 

2:49
Vanavond neemt Trump 3 vrouwen mee naar het debat. En het zijn niet zomaar een paar vrouwen. Alle 3 claimen ze misbruikt te zijn door Bill Clinton.

2:51 Trump had er na afloop van het vorige debat al mee gedreigd: 'ik wilde beginnen over Bill Clintons seksuele verleden'. En hij voegt nu dus de daad tot zijn woorden, en zet hiermee de toon voor het debat. 

2:53 Nog 7:55 tot het debat begint 

2:55 Een Aziatische studentenleider van de Universiteit waar het debat wordt gehouden houdt een toespraak over het belang van democratie. 

2:57 De familie's van Trump en Clinton komen de zaal binnen. Bill Clinton en Melania Trump, de echtgenotes van de kandidaten schudden handen.

3:03 Het is wachten op de kandidaten.

3:06 Clinton houdt een verhaal over haar standpunten en dat ze een president voor iedereen zal zijn.
Trump zegt dat hij het helemaal met Clinton eens is. Hij begint eerst over dat hij politiek slecht vond en er iets aan wilde veranderen. Hij gaat in op een paar punten waar hij het al eerder over heeft gehad, en ratelt door over zo'n beetje alle onderwerpen. Per onderwerp zo'n 2 zinnen ofzo. Sluit af met 'Make America great Again' 

3:10 De presentator vraagt Trump over de video, Trump zegt dat het hem spijt en dat hij het niet meende, en begint dan meteen over ISIS. Hoe hij dat deed weet ik ook niet.

3:11 Hij ontkent dat hij ooit vrouwen heeft gezoend dat ze dit toestonden. Hij vliegt van een zin als 'ik ben heel goed voor vrouwen' naar 'we are going to make America save again'

3:13 Clinton krijgt het woord. Ze zegt dat ze veel heeft nagedacht over de video en dat ze denk dat het duidelijk is dat de video uitstekend laat zien hoe hij echt is. Ze somt op wat hij in deze campagne allemaal over vrouwen heeft gezegd.

Maar niet alleen vrouwen volgens haar, maar ook hispanics, afro amerikanen, en ze noemt een klein lijstje. volgens haar is dit niet hoe Amerika is. Omdat het Amerika dat zij kent, dat elkaar respecteert.

3:15 Trump reageert: It's just words, folks'. 

3:16 Trump Klinkt mat en is nog steeds verkouden, hij haalt steeds zijn neus op. Hij wordt onderbroken door de presentatrice, ze zegt dat ze door wil naar de vragen die de mensen hebben.

3:17 De vraag: Donald Trump said the campaign changed him, where and how happened this? De Precentatrice voegt hier aan de vraag aan toe of hij nu anders dan hij was in die video.

Trump verontschuldigd zich voor de video, en hakt dan vervolgens in op Bill Clintons verleden.

3:19 Clinton reageert: When they (trump) go low, we go high. Ze laat absoluut niet zien dat zijn kutverhaal hem ook maar iets deed. Ze blijft ijzig en maakt een ijzersterk punt. Ze haalt de familie van de overleden soldaat van de DNC aan, en gaat zo door. Ze noemt op waar hij zich niet voor heeft verontschuldigd, ze vind dat hij zijn excuses moet aanbieden en  zijn verantwoordelijkheid moet nemen. FUCK TRUMP is de boodschap.

3:21 Trump gaat door over de primaries in 2008 en 2016. Over hoe ze vuil speelde in beide voorverkiezingen. ze moet nog haar excuses aanbieden voor haar @-mails zegt hij. Trump zegt dat als hij president wordt een special prosecutor  op Clinton zet. Clinton lacht en gaat staan.

Everything he just said is absolutly false- Hillary Clinton

3:24 Because you would be in jaill- TRUMP 

FREE FIGHT nu.

3:25

Presentatoren herpakken regie en vragen over de @-mails van Clinton. Ze biedt hier haar excuses voor aan en zegt dan dat er geen bewijs is dat ze gehackt is en dat ze erg toegewijd is aan het beschermen van de informatie die ze had als Minister.

3:27 Trump slaat terug en eindigt met -  you should be ashamed

look it is just not true- Hillary Clinton

3:29 Het vliegt heen en weer. het is echt niet bij te houden af en toe. Er is tot nu toe 1 vraag gesteld door het publiek, terwijl dit debat juist om die vragen zou moeten gaan.

3:30 een vraag over gezondheidszorg.

Geharrewar over wie eerst gaat

you go first- Clinton 

No you go first, i am a gentleman- Trump ( gelach) 

Clinton gaat en geeft een klinkend antwoord

3:32 Trump geeft nu antwoord en praat over hoe slecht Obamacare is. Vooral over hoe duur het is en dat het niet werkt. Hij wil het vervangen door iets dat minder duur is en dat beter werkt.

3:34 de vraag gaat over Bill Clinton die Obamacare heel raar noemde

Clinton reageert meteen en heeft haar antwoord klaar.

3:35 De presentator en Trump praten door elkaar. Trump praat gewoon door en geeft zijn antwoord.

3:37 De volgende vraag gaat over Moslims en dat ze als een gevaar voor de nationale veiligheid worden gezien.

Trump praat langs de vraag heen en gaat over terrorisme praten. Hij zegt dat moslims moeten melden als ze terroristische activiteiten zijn.

Clinton bedankt de vrouw voor het stellen van de vraag. Ze refereert aan Mohammed Ali, en praat vervolgens over The American Dream. Dan noemt ze Trumps uitspraken over Moslims gevaarlijk zijn, omdat zij juist een deel van de oplossing zouden moeten zijn.  

3:42 No answer the question zegt de presentatrice tegen Trump. Hij praatte langs het antwoord op de vraag of zijn moslim ban-plan nog steeds zijn plan is.  Vervolgens een hoop gepraat over syrische vluchtelingen en dat ze onbekend zijn enzo. The usual crap.

3:44 Clinton geeft een substantieel antwoord. En zegt vervolgens dat het discriminerend is om moslims niet meer het land in te laten.

3:45 Trump liegt voor de zoveelste keer over zijn positie tegenover de Irak oorlog. hij zegt dat hij tegen was.Er is bewijs dat het tegenovergestelde het geval was.

3:47 De Presentatrice wil door, maar Trump wil nog reageren en krijgt daar toestemming voor.

3:48 De vraag: Is het oké als politici een privé een andere mening hebben dan openbaar over een onderwerp?

3:51 Clinton zegt dat ze dat niet heeft, en begint over de pogingen van Rusland om de uitkomst van de verkiezingen te beïnvloeden. Ze eist ook dat Trump zijn belastinggegevens openbaar maakt.

3:53 de volgende vraag gaat over belastingen, en wat de kandidaten er aan zouden veranderen.

3:54 Ik heb daar echt weinig verstand van, dus ik begrijp Trumps antwoord maar half. Samenvatting: hij verlaagt ze, Clinton verhoogt ze.

3:55 Clinton breekt even het plan van Trump af, samenvatting: het slaat nergens op, hij denk alleen maar aan zichzelf

Haar eigen plan zou meer belastingen heffen op de rijken.

3:58 Vraag: Mr. Trump, heb je de afgelopen 18 jaar geen belasting betaald? Trump: ja, natuurlijk, maar dat hebben de vrienden van Hillary Clinton ook gedaan

3:59 Presentator: Hoeveel jaar heb je geen belasting betaald? Trump geeft een kutantwoord, we krijgen weer geen antwoord, hij valt maar eens aan op de buitenlandse politiek van de USA. Anders geeft ie misschien een keer normaal antwoord? Zou wel fijn zijn.

4:00 Trump: met haar is het alleen maar gepraat en geen actie- zijn supporters juichen


4:01 Precentatrice vs Trump= Precentatrice wint en stelt haar vraag

Die gaat over Syrië

Wat gaan de kandidaten doen aan de situatie daar?

Clinton valt de russen aan, omdat zij Allepo blijven aanvallen en niet ISIS willen verslaan, maar alleen maar Assad op zijn plaats willen houden.

Clinton gaat door over Rusland en wat ze allemaal fout doen op dit moment.

4:09 De precentatrice leest een quote van Trump zijn running mate voor, en vraag of hij het ermee eens is. Het antwoord is nee. WHAT. THE. FUCK. Het is de bedoeling dat je samen een boodschap brengt, niet elkaar tegenspreekt.

4:10 de precentatrice is nu verre van neutraal, maar onderbreekt nu regelmatig Donald Trump of stelt een nog scherpere vraag.

4:11 Trump praat gewoon door.

Clinton krijgt de vraag of ze militair zou ingrijpen in Syrië.

4:12 Het antwoord is: nee, ze zou niet soldaten daar naartoe sturen, maar gaan samenwerken met lokale strijders,

4:13 De volgende vraag: zouden de kandidaten een president zijn die er voor alle Amerikanen.

Trump lult wat over dat Clinton liegt en tsjah, schetst een beeld dat het kut gaat met Amerika.

Trump: it is all talk, but no action with her

Clinton praat over haar ervaring, en dat ze altijd is opgekomen voor de minderheden in het land.Verder praat ze over dat Trump een slecht voorbeeld is voor de kinderen die op dit moment kijken.

4:20 Mrs Clinton , does Donald Trump have the dicipline to be president? Clinton: No Trump (sarcastisch) i shocked ( gelach).

4:24 Beide kandidaten praten door de precentatrice heen.

4:25 De volgende vraag gaat over het Supreme Court. Waar kijken de kandidaten naar als ze daar de rechters voor gaan benoemen?

Samenvattend zegt Clinton dat ze voor een links Supreme court zou gaan.

4:28 Trump praat, heel verrassend, over iets anders. Dit keer over zijn favoriete onderwerp: geld.

4:29 De laatste vraag van de avond gaat over energie. Hoe zouden zij de problemen die er op dat gebied zijn oplossen?

Trump zeurt over de Obama regering, en dat deze op dit moment de energiebedrijven failliet laat gaan.

4:33 Clinton komt met een goed antwoord, en praat over de ontwikkeling. Ben nu echt te moe om nog precies te beschrijven wat ze er over zegt.


WAT EEN GEWELDIGE VRAAG!!

De vraag is wat of ze, ondanks het moddergooien, één positief ding aan elkaar kunnen noemen.


Clinton respecteert de kinderen van Trump, zo zegt Clinton.

Trump respecteert dat Clinton niet opgeeft en gewoon doorgaat. Ze is een vechter, en hij vind dit positief aan haar.


Dat was het dan voor dit debat. Ik werd er pittig gedeprimeerd van op sommige momenten, maar gelukkig was er die ontzettende baas op het einde die de avond redde.

Ik ga nu eindelijk slapen,

Elias MarseilleReacties

Populaire posts