Martin Garrix in de RAI


Anno 2016 is hij één van de best verkopende exportproducten die ons land kent: DJ Martin Garrix. Hij speelde op vrijdag en zaterdag voor 30.000 man in de RAI in Amsterdam. 

Martijn Garritsen ( artiestennaam Martin Garrix) onder andere bekend van hits zoals Animals en In the Name of Love blies het dak van de RAI eraf. Afgelopen week werd hij door DJ mag uitverkozen tot populairste DJ van de wereld.

Het was gisteravond wel te merken waarom. Het was een all ages show, en dat moet je net zo letterlijk nemen als het er staat. Het kleinste kind dat ik heb gezien stond op de schouders van zijn vader en kon niet ouder zijn dan 5 jaar. Maar hij stond in extase te bewegen op de muziek, en dat viel de toeschouwers om hem heen ook op. Hij kreeg voor één moment bijna net zoveel aandacht als de echte ster van de avond. 

Deze was overigens wel in vorm. Hij had maar liefst twee voorprogramma's, waar ik allebei niet zo onder de indruk van was. De show begon om vijf uur s 'middags en was om tien uur afgelopen. Van zeven tot negen speelde Garrix een set die naast zijn hits ook uit nummers bestond die nog niet zijn uitgebracht. Er was bijvoorbeeld ook een single te horen die hij samen met Ed Sheeran heeft opgenomen, en ik hoop dat deze binnenkort nog wordt uitgebracht, want het klonk erg goed. Als 15.000 mensen dicht op elkaar staan brengt dit natuurlijk de nodige warmte met zich mee. En als je twee uur lang staat te dansen, is dat op een gegeven moment vervelend. 

De set van Garrix was namelijk één grote aaneenschakeling van harde, en goed in elkaar gestoken drops, met af en toe een klein moment van rust. Maar na die twee uur ben je dan ook gesloopt. 

Het was interessant aan deze show dat er veel begeleidende ouders mee waren. Vóór mij stonden er twee die versteend bleven staan, ongeacht of de muziek nu wel of niet van tempo veranderde. Dit zag er aandoenlijk uit als het publiek wild op en neer ging bij een drop


Vergeleken met een van de laatste concerten die ik bezocht, dat van James Bay, zijn er verschillen. Zo maakt Bay echt muziek op het podium, en is alles bij Garrix voorgeprogrammeerd. Verder is Garrix een entertainer, die het publiek opzweept. Bij Bay gebeurt dit door middel van de muziek. 

Het blijft ongelooflijk dat Garrix dit in vier jaar heeft weten te bewerkstelligen. Speelde hij vorig jaar tijdens ADE nog één keer voor 6.500 mensen, nu speelde hij verdeeld over twee avonden voor 30.000 man. Hij is dus in de tijdspanne van een jaar 4,5 keer opgeschaald.

Het maakt nieuwsgierig naar wat de volgende vier jaar gaan brengen. Ik gok een uitverkochte Amsterdam ArenA. Elias Marseille 

Reacties

Populaire posts