Zayn; The autobiographyAfgelopen week bracht Zayn zijn autobiografie uit. Ik bestelde het, en las het in drie uur uit. Lees hieronder of het het lezen waard is. 

Zayn schokte in Maart 2015 de popwereld door plotseling zijn band One Direction te verlaten. Cut for Zayn was trending, en miljoenen meisjes waren in tranen. In het persbericht dat werd vrijgegeven stond dat Zayn graag het leven van een normale 22-jarige wilde gaan leiden.Later bleken de zaken toch iets anders te liggen dan het management van 1D ons wilde doen geloven. Hij vond de muziek van 1D niks, en wilde zijn eigen muziek gaan produceren. Dat resulteerde in het succesvolle album Mind of Mine wat op nummer 1 binnen kwam in Amerika en de UK.
En nu is er dus een boek; Zayn; The Autobiography
 Voordat ik dit boek ging lezen, wilde ik twee dingen graag besproken zien:
- Hoe is het nu echt gegaan met zij toenmalige verloofde Perrie Edwards

-En hoe zit het met zijn islamitische geloof?

Het zijn twee onderwerpen waarover hij niet mocht spreken toen hij nog in One Direction zat. Over beide onderwerpen zouden namelijk altijd de meningen verdeeld zijn. En aangezien verdeeldheid geen muziek verkoopt, werd hem verboden om erover te spreken.Dit boek leek mij voor hem de perfecte manier om voor eens en voor altijd uit te leggen de afgelopen twee jaar nu echt zijn gegaan.

Zijn verloving met Perrie Edwards

De twee waren verloofd, maar niet lang nadat hij uit de band was gegaan werd de verloving verbroken. Er waren geruchten dat hij dit zou hebben gedaan met een SMS'je. Ik had gedacht dat hij dit wel zou willen ontkrachten.

Helaas. Perrie noemt hij twee keer, maar hij vertelt niets over het 'waarom en hoe' van het verbreken van hun verloving. Wel vreemd, ook omdat hij in het begin van het boek zegt: 'ik zal zo eerlijk mogelijk zijn, zodat jullie weten hoe het echt zit, en zo hoeven jullie de verzinsels in de kranten niet meer te geloven'.

Ook rept hij met geen woord over zijn huidige relatie met supermodel Gigi Hadid.

Geloof

Over zijn geloof is hij iets opener, maar dat wil nog niet zo heel veel zeggen. Hij vertelt wel over zijn jeugd. Dat hij toen naar de Moskee moest van zijn Oma, en dat hij sterke waarden heeft meegekregen vanuit deze opvoeding. Ook heeft hij twee keer de Koran gelezen. Maar verder dan dit gaat het niet.Het boek
De rest van het boek staat vol met foto's van Zayn. Hij vertelt over zijn redenen om uit 1D te vertrekken, en over de eetproblemen die hij had in de tijd dat hij in 1D zat. Het enige aspect van zijn leven wat wél uitgebreid besproken wordt is het creatieproces van zijn album.

Hij vertelt over die periode, en hoe hij zich toen voelde. Zo komen we te weten dat een deel van het album in een bos is opgenomen. Ook blijkt dat hij tijdens de opnames vrij vaak uit een huurhuizen waar hij verbleef is gezet, omdat hij te veel lawaai maakte.


Conclusie

Allemaal leuk en aardig, maar om de echte issues blijft hij dus heen draaien.


Is het boek aan te raden?
Als je fan bent van Zayn, dan zou ik het boek zeker kopen.

Als je meer over hem als persoon te weten wilt komen, zou ik dit toch op andere manieren proberen.
Bijvoorbeeld via de roddelkranten die hij zo veracht. Zij geven tenminste wel een indicatie van hoe bepaalde dingen zijn gelopen. Daarin faalt Malik in dit boek jammerlijk.


Elias Marseille


Reacties

Populaire posts