Van de afgelopen 15 dagen bracht ik er één door op het internet.


.Er was een tijd dat ik geen mobiel had. Toen internet een relatief nog een nieuwe uitvinding was. Niemand had nog nooit van selfie of likes had gehoord. Achteraf gezien een rustige tijd.

Tegenwoordig moet ik mezelf dwingen om in de Toetsweek mijn telefoon op mijn kamer te laten liggen als ik wil leren. En als ik aan de keukentafel zit, moet ik regelmatig aan mijn moeder vragen wat ze net tegen me heeft gezegd, omdat ik afgeleid was door mijn phone

Tijdverspilling
Instromende Instagram-likes, blogviews, appjes, het zijn allemaal potentiële afleidingen.

En je hebt er echt helemaal niks aan.

Een voorbeeld; als je erover nadenkt is een WhatsApp gesprek eigenlijk een vertraagd gesprek. Als je het gesprek echt belangrijk vindt, dan wacht je eindeloos totdat het ‘Elias is aan het typen…’ resulteert in een berichtje.
Maar je had dat gesprek waar je dan een half uur over doet, in 10 minuten kunnen houden als je elkaar in real life had gesproken.

Insane veel tijd
Ik installeerde een half jaar terug ‘App Usage Tracker’ op mijn telefoon. Deze app houdt precies bij hoelang je de apps op je mobiel gebruikt over een langere periode. Dit zijn een paar van de gegevens die de app voor mij vergaarde:


Schokkend, toch? Ik besteedde in de laatste 15 dagen 1 volle dag aan mijn mobiel. En in de laatste 30 dagen zelfs drie!

Vroeger zeurde ik weleens dat ik niet genoeg tijd had voor dingen. Hypocriet, als ik er nu op terugkijk.

Ik daag jou, lezer uit om ook deze app te installeren. Het opent misschien je ogen voor iets wat je nog niets wist. Of het blijkt bij jou wél mee te vallen. Dat zou ook kunnen.
Als ik denk aan de talloze uren die verspeelde aan half leuke YouTube filmpjes, dan ben ik blij dat ik in de laatste 15 dagen een dag van mijn leven heb teruggewonnen. Een dag die ik nu kan gaan besteden aan dingen die ik echt leuk vind. Dingen die zin hebben. Of die nodig moeten worden gedaan.

Ik gun jou hetzelfde.


Elias Marseille 

Reacties

Populaire posts