Geef die mensen een kans.


De PVV is de tweede partij van Nederland, om deze blog maar met een open deur te beginnen. Maar het lijkt niet echt ofals mensen dat nog heel veel boeit nadat de VVD boven verwachting presteerde in de afgelopen verkiezingen. Begrijp ik wel. Maar het brengt ook een gevaar met zich mee.


We zijn best wel gelukkig
Deze week werd bekend dat we op plek 6 van de gelukkigste landen ter wereld staan. Dat is echt heel hoog. 90% van de respondenten gaf aan gelukkig te zijn. Ik ga er even vanuit dat de resultaten uit alle lagen van de maatschappij komen, en dat er dus ook PVV- stemmers tussen zaten.

Waarom hebben dan zoveel mensen dan toch gestemd op een partij die het grondig oneens is met de huidige gang van zaken in Nederland? 

Ik heb nog nooit een PVV- stemmer gepsproken
Het probleem voor mij persoonlijk is een beetje het volgende: ik ken geen PVV- stemmers. Misschien drie jongetjes van 14 die het cool vinden om te roepen dat ze op de PVV zouden stemmen. Maar of dit nu is omdat ze ook echt weten waar de PVV voor staat, en het eens zijn met hun standpunten blijft de vraag. 

Laat ze hun verhaal toch doen!
Naar mijn mening geven we de PVV-stemmers veel te weinig kans om hun verhaal te doen. En dan bedoel ik niet op TV. Maar gewoon, bij u in de straat bijvoorbeeld. Het kan niet zo zijn dat hun overtuiging op totale waanbeelden gebaseerd is.

Want wat weten we nu eigenlijk van deze stemmers? Zijn ze allemaal boos? Hebben ze het allemaal zo slecht? Zijn het alleen maar mannen? Het zijn vragen die ik op dit moment alleen maar kan beantwoorden aan de hand van de vooroordelen die ik over deze mensen heb. Dat schiet dus niet echt op. 

Waarom boos?
En waarom zijn deze mensen dan boos? Wat is er om boos over te zijn in Nederland als 90% van de mensen aangeeft gelukkig te zijn? Klagen we gewoon veel? Zijn we verwend en hebben we als het om de politiek gaat te hoge verwachtingen? 

Dat zijn dingen die ik graag te weten zou komen. En ruim 1.500.000 mensen zouden mij hier meer inzicht in kunnen verschaffen. Maar dat lukt niet als we allemaal de hele tijd zo lopen te kankeren op deze mensen. Ze kunnen namelijk niks goed doen, zo lijkt het. Ik snap het best wel als iemand die op de PVV stemt dit liever niet al te hard roept, in de angst om een paria te worden. 

Eigen omgeving
Als ik bijvoorbeeld in mijn eigen omgeving rondkijk, zie ik dat mensen niet echt begrip kunnen opbrengen voor mensen die op de PVV stemmen. Een enkeling zegt het namelijk wel, maar regelmatig zie ik het gebeuren dat deze mensen zonder pardon met een bestraffend toontje worden toegesproken. Wat een onzin. Laten we voor één keer niet onze moreel juiste mening spuien, maar oprecht ons best doen om PVV- stemmers te begrijpen.


Dan komt die 100% van gelukkige mensen veel dichterbij. Kunnen we eindelijk eens Noorwegen van de eerste plaats afstoten op dit soort lijstjes. 


Elias Marseille 

Reacties

Populaire posts