De helden van de formatievlog


In een tijd waarin politieke kopstukken bij Jinek elkaar afwisselen om op onbegrijpbare wijze uit te leggen waarom de formatie niet lukt, slaat de moedeloosheid toe. Al ruim drie maanden wordt er gepraat in Den Haag, en er komt maar geen schot in de zaak. Het frustreert, en het doet nog meer schade aan het imago van de politiek. 

Dus wat moet je dan? Bij de NOS hebben ze een remedie gevonden om deze dorre woestijn van besluiteloosheid door te komen. De formatievlog. Drie journalisten van de NOS die op zeer geestige wijze elke week verslag doen van de formatie. Ze wisselen kleine stukjes inhoud af met humor, ironie en cynisme van de goede soort. De chemie tussen mijn drie favoriete journalisten/vloggers spat van het scherm af. Blijkbaar vorm je toch een band als je samen uren staat te wachten voor een statenzaal op een politicus die bij het naar buiten komen toch doorloopt. De views blijven nog een beetje achter op de inhoud, dus ik heb nu de edele taak op mij genomen om iedereen die ik spreek te attenderen op het bestaan van deze vlogparel (is dat wel überhaubt wel een woord?).

Als je dan toch niet aan de formatie ontkomt in het nieuws, dan is dit wat mij betreft hét medium om het proces volgen. Want de humor die de vloggers brengen is hard nodig. De formatie is tot nu toe slechts een gebed zonder einde waar iedereen alleen maar heel moedeloos van wordt. Nederland stemde massaal rechts, maar de twee grootste rechtse partijen sloten elkaar wel uit. Dus dan moet je als VVD op zoek naar een linkse partij die je aan een meerderheid helpt. Maar dat lukt niet echt als die moeilijk doen over van die details als linkse idealen. Gevolg is dat het nu al maanden duurt. En dat blijft nog wel even zo, want D66 moet er niet aan denken dat het stokpaardjes moet gaan offeren omwille van de ChristenUnie. Hopeloos.

Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Een een groot voordeel aan deze formatie is de formatievlog van de NOS. Die mag van mij eindeloos duren.

Bekijk de formatievlog hier


Elias Marseille

Reacties

Populaire posts